İyilik İçin Sanat Derneği

İYİLİK İÇİN SANAT ATÖLYESİ SANATÇILARININ ESERLERİ ZORLU PSM’DE

Türk sanatının ve sanatçılarının desteklenmesi adına projeler üretmek üzere kurulan İyilik İçin Sanat Derneği’nin, ressam Prof. Nedret Sekban ve öğretim üyesi ressam Aslı Özok’un desteği ve yönetiminde kurduğu İyilik İçin Sanat Atölyesi’nin ilk öğrencileri eserlerini Zorlu PSM’de sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

İyilik İçin Sanat Atölyesi’nde, mezun olduktan sonra okulda edindikleri bilgileri hayat pratiğinde deneme imkanı bulan 7 genç sanatçı Cansu Kahraman, Elif Aydemir, Elif Yılmaz, Hatice Ahmet, Mehmet Ali Dinçer, Ömer İnan ve Tünay Tunç ilk sanatsal üretimlerini gerçekleştirdiler.

Zorlu PSM Fuayesinde her hafta bir genç sanatçının eserine yer verilecek.Etkinlik kapsamında ilk olarak genç sanatçı elifko’nun Bahçe isimli eseri sergileniyor. Kocaeli’de 1986 yılında doğan elifko, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nü 2011 yılında bitirdi. Çeşitli sektörlerde sanat eğitmenliği yapan elifko, sanat kariyerini duvar resmi ve kişisel çalışmalarla devam ettirdi. Sadece tuval ve yağlıboya kullanmak yerine alışılmışın dışına çıkarak deneysel çalışmalara yönelen elifko, eserlerinde karışık teknik kullanarak sanat dışı bir nesneyi sanat eserine dönüştürmeye çalışıyor.

Bursa’da 1991 yılında doğan Cansu Kahraman, 2009 yılında Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü kazanan Kahraman,  Prof. Nedret Sekban ve Yrd. Doç. Ahmet Umur Deniz’in hocalığını yaptığı atölyeden 2016 yılında dereceyle mezun oldu. Cansu Kahraman, 2014 Genç Arayışlar Resim Yarışması 2.’lik Ödülü, yine aynı yıl 24. Artist Sanat Fuarı No 8 Ödülü ve İpek Ahmet Merey Başarı Ödülü’nde dereceler kazandı.

Bursa doğumluElif Aydemir,, Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünün ardından girdiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünden 2015 yılında mezun oldu.  2008-2015 yılları arasında Prof. Nedret Sekban ve Yrd. Doç. Ahmet Umur Deniz’den resim eğitimi aldı. Akademik eğitiminden sonra resim çalışmalarına kendi atölyesinde devam etti ve birçok karma sergide yer aldı.  Figüratif resim anlayışını benimseyen Elif Aydemir, resimlerinde insana dair duyguları önemsiyor. Son dönem eserlerinde renk ve biçim kullanarak, doğa ve kadın arasındaki benzer ve karşıt ilişkileri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

 

İstanbul’da 1988 yılında doğan Mehmet Ali Dinçer, 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nü bitirdi. Sanatçı,  2015 Bazaart Grup Sergisi, 2015 Artist İstanbul TÜYAP Sanat Fuarı, 2015 Rotary Kulübü Resim Yarışma Sergisi, 2014 Bazaart Grup Sergisi,

2014 Artist İstanbul TÜYAP Sanat Fuarı, 2013 Üniversitelerarası Akdeniz Sanat Sempozyumu Exlibris Sergisi’ne katıldı.

İstanbul’da 1991 yılında doğan Ömer İnan, 2015 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Prof. Nedret Sekban, Yrd. Doç. Ahmet Umur Deniz Atölyesi’nden mezun oldu.  Ömer İnan sanat görüşünü, “Ressam temalarını tanığı olduğu gerçekliğin içerisinden edinir. Edinilen konu bağlamında gösterilen kadınların kimliği, ait olduğu toplumsal yapı ve bunun ressamla bağı, formun oluşumunu önemli ölçüde etkiler. Kadın imgesinin oluşumunda amaç seyirlik birer meta üretmek değildir.” sözleriyle ifade ediyor.

Bulgaristan’da 1987 yılında doğan Tünay Tunç, 2005 yılında Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü 1. olarak kazandı, Prof. Dr. Neşe Erdok, Prof. Dr. Nedret Sekban, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Umur Deniz Atölyesi’nden mezun oldu. 2012 yılında Doruk Sanat Galerisi’nde “Mesafeler” isimli kişisel sergisini açan sanatçı, 2014 yılında Doruk Sanat Galerisi’nde ”Yer ile göl arasında”,  2016 yılında Soyut Sanat Galerisi’nde ”Öteki rüzgar”, yine aynı yıl İdil Sanat Galerisi’nde ”Başka bir yer” isimli kişisel sergilerini açtı.

“İyilik İçin Sanat” felsefesiyle çıktığı yolda sanata ve sanatçıya katkı sağlamak, genç sanatçılara yeni bir sanat alanı yaratmak amacıyla yerel ve uluslararası projeler üretmek için çalışan İyilik İçin Sanat Derneği, atölye aracılığıyla genç sanatçıların sanat piyasasında yer edinmelerine ve tanınmalarına destek olmayı amaçlıyor.

 

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir