İyilik İçin Sanat Derneği

83. SANAT BULUŞMAMIZI RESSAM BARIŞ CİHANOĞLU’NUN ATÖLYESİNE DÜZENLEDİK

Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği 25 Ocak 2017 Çarşamba günü 83. sanat buluşmasını gerçekleştirdi.

“İyilik İçin Sanat” felsefesiyle çıktığı yolda sanata ve sanatçıya katkı sağlamak, çağdaş sanatın üretimine ve dolaşımına destek olmak ve genç sanatçılara yeni bir sanat alanı yaratmak amacıyla yerel ve uluslararası projeler üretmek için çalışan İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, sanat buluşmalarının 83. haftasında çağdaş figür resmine yeni bir bakış açısı getiren genç kuşağın başarılı çağdaş sanatçılarından ressam Barış Cihanoğlu’nun atölyesini ziyaret etti.

1975 yılında Ankara’da doğan sanatçı, 1999 yılında Hacettepe üniversitesi resim bölümünden mezun oldu. 1997 yılında kendi resim atölyesini kuran ve halen İstanbul’daki atölyesinde sanat çalışmalarını sürdüren Cihanoğlu’nun, yurt içi ve yurt dışı da dahil olmak üzere bir çok organizasyon ve sergide eserleri yer aldı, 8 kişisel sergisi ve sayısız karma sergisi oldu. Bugüne kadar aralarında iki kez Nuri İyem resim yarışması ödülü de olmak üzere toplam 9 adet ödül sahibi olan sanatçının, 2009 yılında Comtemporary Istanbul sanat fuarında yakaladığı başarı ile birlikte ülkemizin en seçkin koleksiyonlarına resimleri girdi. Ayrıca sanatçının yurt dışında birçok ülkedeki kişisel koleksiyonda eserleri bulunuyor.

Genç kuşak çağdaş ressamlar arasında, kendine özgü resim dili ve sıra dışı bakış açısı ile bilinen Barış Cihanoğlu, tuval üzerine yaptığı figüratif eserleri ile tanınıyor. Sanatta önemli olan şeyin yaratma cesareti ve tutku olduğunu söyleyen Cihanoğlu, eserlerinde işlediği sıra dışı ilişkiler ve kendine has çarpıcı kompozisyonları ile izleyiciyi derinden etkiliyor. Sanatçı, resimlerinde, bilinçaltı oluşumlarını, dünyaya baktığı pencereden dışarı bırakıyor, içsel duygularla algıladığı gerçekliği kişiselleştirip tekrar sunuyor. Hayatı, katmanlarını ve ötekileri resmeden Cihanoğlu, modern hayatın ve oradaki her şeyin resmini, insana ait tüm açmazları, çıkmaz sokakları resmediyor.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir