İyilik İçin Sanat Derneği

62. BULUŞMAMIZDA İYİLİK İÇİN SANAT ATÖLYESİ’NDE İLK ADIM ATILDI

Türk sanatının ve sanatçılarının desteklenmesi adına projeler üretmek üzere kurulan İyilik İçin Sanat Derneği’nce organize edilen Resim Atölyesi hayata geçti. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun 10 öğrenci, aynı üniversitenin Resim Bölümü Öğretim Üyesi, Ressam Prof. Nedret Sekban, Öğretim Görevlisi ve Ressam Aslı Özok’un önderliğinde Kasım ayı itibarıyla Atölyedeki resim sanatı eğitimlerine başladılar.
İyilik İçin Sanat Derneği kuruluş felsefesi doğrultusunda bir projesini daha hayata geçirdi. Derneğin, İyilik İçin Sanat Atölyesi projesi kapsamında ilk resim atölyesi Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun 10 öğrencinin katılımıyla çalışmalarına başladı.
Projenin fikir babalarından ve aynı zamanda Koordinatörü Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Öğretim Üyesi, Ressam Prof. Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi, Ressam Aslı Özok tarafından verilecek eğitimler 1 yıl sürecek. Atölye, Kasım 2017’de ilk mezunlarını verirken, başarılı 5 öğrenci de dünyanın en önemli sanat merkezlerini ziyaret için burs kazanacak.
Eğitim çalışmalarına projenin ilk 3 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden daha sonraki yıllarda ise Türkiye’nin dört bir yanındaki Güzel Sanatlar Fakültelerinden mezunlar kabul edilecek ve öğrenci sayısı 20’ye çıkarılacak.
75. Sanat Buluşması İyilik İçin Sanat Derneği’nin Atölyesinde Yapıldı

İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinin 75. sanat buluşması da, eğitime başlayan MSÜ mezunu 10 öğrencinin katılımıyla derneğin resim atölyesinde gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nedret Sekban: “5 Yıl Sonra Atölyelerimizden Geçen Arkadaşların Açtığı Sergiler ve Sanatsal Faaliyetler Amacımıza Ulaştığımızı Gösterecektir”

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Prof. Dr. Sekban, İyilik İçin Sanat Derneği ile birlikte atölye projesini gerçekleştirmek için ilk adımı attıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Atölyemizi, 10 öğrencimizle birlikte 21 Kasım itibarıyla faaliyete geçirdik. İmkanları kısıtlı genç ressam adaylarının, mezun olduktan sonra İstanbul gibi bir metropolde kalıp, okulda edindikleri pratiğin dışında hayat pratiğini denemeleri ve sanat ortamı ile temasta bulunmalarının kendilerine daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 5 yıl sonra tekrar değerlendirme yaptığımızda atölyelerimizden geçen arkadaşların açtığı sergiler ve sanatsal faaliyetleri amacımıza ulaştığımızı gösterecektir.”

Selin Bozkurt: “Atölye, Kurmayı Hayal Ettiğimiz Akademi’nin İlk Adımı Olacak”
İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt da, her hafta gerçekleştirdikleri sanat buluşmalarının 75.’sinin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, kurmayı hayal ettikleri akademi bünyesinde faaliyet gösterecek resim atölyesinin ilk öğrencileri ile de bir araya geldiklerini anlattı.
Prof. Dr. Nedret Sekban’ın, 62. sanat buluşmasında bir hayalinden bahsettiğini kaydeden Selin Bozkurt, şunları söyledi;
“İstedik ki, Nedret Bey projenin sahibi olsun biz de destekçileri olalım. Çok kısa bir sürede organize olup hayata geçirmeye çalıştık. Nedret Bey’in çalışmalarını sürdürdüğü atölyenin yer aldığı pasajda biz de atölyemizi açtık. Kurulduğumuz ilk günden beri Türk sanatına ve sanatçısına katkı sağlamak amacıyla projeler üretiyoruz. İlk adımını attığımız eğitim merkezimizin gün geçtikçe ivme kazanarak gelişeceğine yürekten inanıyoruz. En büyük hayalimiz İyilik İçin Sanat Derneği’nin adına yakışır bir Akademi oluşturmak. Bu yıl içerisinde Mimar Sinan Üniversitesi’nden 3. sınıf öğrencisi 5 tane öğrencimizi New York, Paris, Floransa, Barselona ve Londra’ya sanat merkezlerini ziyaret etmeleri için göndermiştik. Gençlerimize somut projelerle destek vermekten gurur ve mutluk duyuyoruz.”

Atölye Öğrencilerinin Mutluluğu
Eğitim programına katılan Mehmet Ali Dinçer, Ömer İnan, Cansu Kahraman, Su Vardal, Elif Aydemir, Tünay Tunç, Elif Yılmaz Topal ve Hatice Ahmet kendilerine sağlanan böyle bir imkandan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.
Atölyenin öğrencilerinden Elif Yılmaz Topal, “Facebook aracılığıyla burayı gördüm ve içimi bir anda heyecan kapladı. ‘Ben burada olmalıyım, etkileşim halinde bu işi yapmalıyım’ dedim ve başvuruda bulundum. Burası benim için inanılmaz bir destek oldu. Bir omuzumda İyilik İçin Sanat Derneği’nin desteğini, diğer omuzumda hocalarımın desteğini hissederek devam edeceğim.” dedi.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir