İyilik İçin Sanat Derneği

105.SANAT BULUŞMASI FATİH ALKAN

[vc_row][vc_column][vc_column_text]İYİLİK İÇİN SANAT DERNEĞİ ÜYELERİ

105. SANAT BULUŞMASINDA SANATÇI FATİH ALKAN’NIN ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ.

İyilik için Sanat Derneği bu hafta sanatçı Fatih Alkan’nın Armutlu’da bulunan atölyesini ziyaret etti.

1960 doğumlu olan sanatçı, Odtü’de mühendislik okuduktan sonra yine ODTÜ’de MBA yaptı, daha sonra bir bilgisayar şirketi kurdu. Daha sonra yaptıklarından pek mutlu olmadığını farkeden sanatçı veya mucit te diyebiliriz, bir marangozhane satın alarak sanat ve tasarım hayatına başladı. İlhan Koman’ın sonsuzluk heykelinden çok etkilendiğini söyleyen Fatih Alkan, onun heykellerini taklit ederek başladığı serüveninde kendi tekniklerini buldu.

Mühendislikten gelen bir alt yapıyla tamamen matematiksel ve fiziksel hesaplamalarla heykeller ve makineler yaptı. Yaptığı makineler ile 300’den fazla resim ortaya çıkardı.

Günümüz tüketim kültürünün getirdiği düzene aykırı olarak mahallesindeki çöplerden bulduğu alet, edavat, hırdavatlar ile sanatını üretiyor Fatih Alkan. Ticari bir kaygı gütmeden, sanatı kendine ve hayata olan yolculuğu için bir araç olarak kullanıyor. Daha önce katıldığı sergiler ve fuarlar olsa da amacı satıştan ziyade eserleri oluştururken yaşadığı süreç.

İyilik için Sanat Derneği üyeleri ve atölye öğrencilerine kendi hayat bakışı ve sanatçılığı ışığında dopdolu ve çok güzel bir gün yaşattı bugün.

Fatih Alkan çalışmalarına İstanbul Armutlu’da bulunan marangozhaneden çatma çok özel bir yer olan atölyesinde devam ediyor. Kapısı her zaman herkese açık…

Sanat Buluşmaları, www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edilebiliyor

Sanatseverler, ülkemizi uluslararası platformda temsil eden sanatçıların değerli başyapıtlarını, her hafta İyilik İçin Sanat Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Rönesans döneminin bir geleneği olan sanatçı atölye ziyaretlerini yeniden canlandırmayı hedefleyen “Sanat Buluşmaları”nı, güncel sanat haberlerini İyilik İçin Sanat Derneği www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edebilir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir