İyilik İçin Sanat Derneği

İyilik için Sanat Derneği Genç Sanatçılar Yararına Düzenlediği 4’üncü Sergisini Açtı

Sanatı geniş kitlelere duyurmak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği, portre sanatı deyince akla ilk gelen genç kuşak sanatçılar arasında yer alan Kadir Akyol’un “İmgenin Refleksi” isimli 13. kişisel resim sergisini sanatseverler ile buluşturdu.   

 

İyilik için Sanat Derneği, İstanbul’daki ilk sanat oteli olan The Sofa Oteli’nin çatı katında bulunan Frankie İstanbul’un mekanını sanatla buluştururken, genç sanatçıların eğitimine finansal destek sağlamak amacıyla düzenlediği dördüncü sergisini açtı.

 

İyilik için Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt ev sahipliğinde gerçekleşen sergiye Kaya Demirer, İlkem Öztürk, Bubi-Ayşe Hayon, Ahmet Yeşil, Cahide Erel, Esra Meral Demircan, Dilek Yalçın, Fatma Zeynep Çilek, ve Seydi Murat Koç gibi çok sayıda sanatçı ve sanatsever davetli olarak katıldı.

Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik için Sanat Derneği, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarıyla iş birliğine doludizgin devam ediyor.

İyilik için Sanat Derneği iş birliği kapsamında düzenlenen Kadir Akyol’un “İmgenin Refleksi” isimli sergisinde popüler kültürün ve geleneksel yaşantının, popüler olanın ve modern resmin, lirizmin ve ironinin unsurları dinamik bir uyum içinde yan yana geliyor.

Karayip Korsanları’nın Jack Sparrow’u, Yüzüklerin Efendisi’nin Gandalf’ı, Avatar, Kara Şövalye Filminin Batman Joker’i, Kuzuların Sessizliğinde Hannibal Lecter karakteriyle izlediğimiz Anthony Hopkins, Léon olarak Natalie Portman, Game of Thrones’dan Daenerys Targaryen, Khal Drogo ‘Emilia Clarke’ Marilyn Monroe, ve Scarlett Johansson, Kadir Akyol’un kendine has fırça darbeleri, coşkulu renkleri ve kompozisyon kurgusuyla görsel bir şölen sunuyor.

 

Sanat tarihinde portre geleneğinin mirasını, olağanüstü zenginlikte bir kaynak olarak kullanan ressam Kadir Akyol’un, “İmgenin Refleksi” isimli 13. kişisel resim sergisi, 25 Temmuz –  4 Eylül 2017 tarihleri arasında Frankie İstanbul’da sanatseverler tarafından izlenebilecek.

İyilik için Sanat Derneği Genç Sanatçıların Eğitimine Destek Sağlıyor

 

İyilik için Sanat Derneği’nin düzenlediği dördüncü sergi olan Kadir Akyol’un “İmgenin Refleksi” isimli sergisi süresince satılan eserlerden elde edilen gelirin yüzde 25’i İyilik İçin Sanat Derneği’nin kurduğu İyilik İçin Sanat Atölyesi’ne aktarılacak.

 

Her yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olmuş, yüksek lisans eğitimini yapmış ancak sanat üretimine imkan bulamayan genç sanatçı adaylarına atölye desteği sağlamak için derneğin kurduğu İyilik İçin Sanat Atölyesi, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü eski Öğretim Üyesi, Ressam Prof. Dr. Nedret Sekban ve Öğretim Görevlisi, Ressam Aslı Özok tarafından seçilmiş 10 genç sanatçı adayına 1 yıllık atölye desteği sağlıyor. Dernek aynı zamanda atölyede sanat üretimi yapmaya devam eden genç sanatçı adaylarını, her hafta düzenlediği sanat buluşmalarıyla sanatçı ve sanatseverlerle biraraya getiriyor. Bu proje ile genç sanatı adaylarının sanat üretimi yapmalarına imkan sağlamanın yanı sıra, ilişki yönetimlerine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

 

İyilik için Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen bir diğer proje ise, Mimar Sinan Üniversitesi’nin  resim, heykel, mimarlık bölümlerinde okuyan başarılı öğrencilerini dünyanın en önemli sanat merkezlerine göndermesi oldu. Öğrenciler, derneğin sanat danışmanları tarafından belirlenen program çervesinde New York, Paris, Floransa, Barselona ve Londra‘da kaldıkları bir hafta boyunca müze ve galerileri gezdiler. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Rektörü Yalçın Karayağız yönetiminde belirlenen ilgili bölümlerin 3.snıfında öğrenimlerine devam eden en başarılı 5 öğrenci bu proje kapsamında önemli sanat merkezlerini tanıma fırsatı elde etti.  Öğrenciler programın bitiminde ziyaret ettikleri şehirlere ilişkin ürettikleri eserlerini ve raporlarını İyilik İçin Sanat Derneği’ne teslim etti.  Dernek, sanat alanında öğrenim gören öğrencilerin vizyonlarına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı bu projeyi her yıl öğrenci sayısını artırarak gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

 

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir