İyilik İçin Sanat Derneği

60. SANAT BULUŞMAMIZDA RESSAM RECEP BATUK’UN ATÖLYESİNDEYDİK

İyilik İçin Sanat Derneği Magnum Opus üyeleri, Selin Bozkurt’un ev sahipliğinde, her hafta gerçekleştirilen sanat buluşmalarının 60. haftasında, fantastik öykü kadrajlarından oluşan resimlerini akademik olmayan figür mekan ilişkisiyle yorumlayan ressam Recep Batuk’un Beyoğlu’ndaki atölyesini ziyaret etti.

1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne giren ve 1993 yılında Prof. Adnan Çoker’in atölyesinden mezun olan Batuk, dünyaya alaycı bir bakış açısıyla betimlenmiş resimlerdeki günlük sıradan konuları renk cümbüşü içinde sergilemektedir. Ressamın bu alaysı tarzı betimlediği resimlerini hem popülerleştirmekte, hem de çocuklaştırmaktadır. Bu fantastik dünya Batuk’un çocukluğunun masalsı kahramanlarının bugüne ironik bir anlatım ile pop sanatın biçimleriyle öyküleşir. Figürlerin sarkastik bir şekilde varoluşu gerçek dünyaya dair yanılsamaları bir kenara itip resmin kendi fantastik dilinin oluşturmasına yol açmaktadır.

Yurt içinde kişisel sergiler açan, karma  sergilere ve fuarlara katılan sanatçı, yurt dışında New York, Los Angeles, Miami, Berlin ve birçok Avrupa ülkesinde de karma sergilere ve fuarlara katıldı, eserleri koleksiyonlara girdi. 2012 yılında Newyork da, yeni koleksiyonerlere,  dünyada işlerine  yatırım yapmaları konusunda önerilen sanatçıların oluşturulduğu, isimlerin ve eserlerinin basılı olduğu THE NEW COLLECTORS BOOK adlı kitaba girdi. Çeşitli özel okullarda ve kurslarda resim eğitmenliğinden sonra 2003 yılından itibaren taksimdeki kendi atölyesinde öğrencilere eğitim vermekte ve sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

IMG-20160728-WA0018Sanatseverler, ülkemizi uluslararası platformda temsil eden sanatçıların değerli başyapıtlarını, her hafta İyilik İçin Sanat Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Rönesans döneminin bir geleneği olan sanatçı atölye ziyaretlerini yeniden canlandırmayı hedefleyen “Sanat Buluşmaları”nı, güncel sanat haberlerini İyilik İçin Sanat Derneği  www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edebilir.

0 Comments