İyilik İçin Sanat Derneği

110. SANAT BULUŞMASI FRANKİE İSTANBUL’DA KADİR AKYOL İLE GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği,110. Sanat buluşmasında İstanbul Nişantaşı’nda The Sofa Oteli’nin çatı katında bulunan Frankie İstanbul’da Ressam Kadir Akyol’u ağırladı.

İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri her hafta gerçekleştirilen sanat buluşmalarının 110. haftasında, Frankie İstanbul’da ‘İmgelerin Refleksi’ isimli Kadir Akyol’un 13. Kişisel resim sergisine ev sahipliği yapan Mersin’den gelen sanatçıyı ağırladı.

İyilik için Sanat Derneği’nin düzenlediği dördüncü sergi olan Kadir Akyol’un “İmgenin Refleksi” isimli sergisi süresince satılan eserlerden elde edilen gelirin yüzde 25’ini İyilik İçin Sanat Derneği’nin kurduğu İyilik İçin Sanat Atölyesi’ne aktarılacağını belirten İyilik İçin Sanat Deneği Kurucusu Selin Bozkurt şunları söyledi:

 İyilik için Sanat Derneği’nin her ay düzenli olarak genç sanatçılara destek olmak amacı ile organize ettiği bu sergiler bu ay Kadir Akyol’un eserlerine ev sahipliği yapıyor.  Portre sanatı deyince akla ilk gelen genç kuşak sanatçılar arasında yer alan Kadir Akyol’un “İmgenin Refleksi” isimli 13. Kişisel resim sergisini Frankie İstanbul’da sanatseverler ile buluşturduk. 

Bu haftaki sanat buluşmamızı sanatçının Mersin’deki atölyesinde yapmak istedik fakat sanatçının sergisi hakkında bilgi almak için bu haftaki buluşmamızı Frankie İstanbul’da gerçekleştirdik. Kendisi bizleri kırmayıp İstanbul’a geldiği için çok teşekkür ediyoruz.”

Kadir Akyol, 1984 yılında Mardin’de doğdu, Mersin Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden 2008’de mezun oldu ve Ankara Gazi Üniversitesi Resim Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Çağdaş Sanat’ta Melez Yaklaşımlar isimli tezi ile birincilikle mezun olan sanatçı akabine 2011 İspanya’ da Universidad De Sevilla  Faculttad De Bellas Artes’ da 2. master eğitimine başlıyor ve resim sanatına fotografik bakış açısına kendi üslubunu katarak çalışmalarına devam ediyor.

Sanatçı, ünlü, politik çehrelerin fotoğraflarını baz alarak yaptığı portrelerde fotoğrafın aslında görünmeyen detayları ortaya çıkararak yaptığı resmi başkalaştırarak ortaya yepyeni, rengarenk ve söylemleri kuvvetli eserler ortaya çıkarıyor.

13 Kişisel sergisi ve 150’den fazla ulusal ve uluslararası bir çok karma, grup, bienal, trienal, sempozyum, Fuar, müzayede, projeli etkinlikte; resim başta olmak üzere, video, enstalasyon ve performanslarıyla katılmıştır. Emre Zeytinoğlu, Sevil Dolmacı, Kaya Özsezgin, Celal Soycan, Hülya Küpçüoğlu, Selman Akın, Orçun Çadırcı ve Lütfiye Bozdağ gibi değerli kişiler eserleri hakkında yazılar yazmıştır.

Sanatçı, çalışmalarına Mersin ve Cambridge’ de devam ediyor.

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir